Inloggen

Loopbaanmogelijkheden

Stad Brugge hecht veel belang aan de loopbaanontwikkeling van alle medewerkers. Ook de kans krijgen om een nieuwe rol op te nemen binnen de organisatie hoort daarbij. Zo blijf je als werknemer tijdens je loopbaan gemotiveerd. Wie bij Stad Brugge werkt, krijgt verschillende mogelijkheden om van functie te veranderen en om nieuwe ervaringen op te doen, tijdelijk of permanent.

Interne Vacatures

Werken bij Stad Brugge is nu al de rol van je leven! Dat zetten negen collega’s in een nieuw rekruteringsfilmpje dat gemaakt is voor de nieuwe vacaturewebsite www.werkenbijbrugge.be in de verf. Met veel trots vertellen Sabrina, Mia, Ilse, Haroun, Michael, Mia, Hendrik, Naomi en Dieter over hun rol als civil servant en hoe fijn werken het is bij Stad Brugge. 

Maar niet alleen de externe jobsite is vernieuwd. Alle interne vacatures waaraan je kan deelnemen, zitten ook in een nieuw jasje!

Dat is omdat we bij Stad Brugge sterk geloven in het bieden van loopbaanmogelijkheden aan eigen medewerkers. We zijn een grote organisatie en zijn er van overtuigd dat die ook boordevol talent zit. Elke vacature die extern wordt bekend gemaakt, staat ook open voor medewerkers van Stad Brugge. Daarnaast worden ook heel wat vacatures enkel intern gepubliceerd. We beperken de voorwaarden om deel te nemen aan interne selectieprocedures tot een absoluut minimum. Bij interne vacatures zijn er bijvoorbeeld geen diplomavereisten en kun je vanop gelijk welk niveau bevorderen naar een hoger niveau. Als je weet dat er jaarlijks een 75-tal selectieprocedures worden georganiseerd betekent dat dat je als medewerker van de Stad jaarlijks kan deelnemen aan heel wat selectieprocedures. Voor elk wat wils!

 

Ben jij ook klaar voor een nieuwe rol?

Bekijk vacatures

 

Verschillende interne loopbaanmogelijkheden

Er zijn verschillende types interne selectieprocedures:

 • Bevordering
 • Interne Personeelsmobiliteit
 • Interne Oproep
 • Externe Personeelsmobiliteit

Meer info over elk type interne selectieprocedure vind je op deze pagina terug. 

Bevordering

Als medewerker van de Stad kun je bevorderen naar functie van een hogere rang of een hoger niveau. Deze vacatures vind je terug op onze Interne Jobmarkt via de filter op de vacaturepagina. Kies hier bij 'Type Procedure' voor 'Bevorderingsprocedure'. Bevorderingsprocedures worden gebruikt om openstaande vacatures binnen de organisatie in te vullen.

In een bevorderingsprocedure doorloop je als kandidaat in grote mate dezelfde stappen als een externe kandidaat in een reguliere aanwervingsprocedure. Er zijn echter een aantal verschillen:

 • Als interne kandidaat hoef je niet te voldoen aan de diplomavoorwaarden die gekoppeld zijn aan de niveau's (A = master, B = bachelor, C = Secundair Onderwijs).
 • Er zijn geen specifieke verwachtingen rond relevante ervaring die er voor externe kandidaten vaak wel zijn. De enige voorwaarde om deel te kunnen nemen aan een bevorderingsprocedure is dat je op moment van inschrijven minimum 1 jaar anciënniteit bij Stad Brugge hebt. 
 • Als er in een selectieprocedure een preselectie georganiseerd wordt bij een teveel aan kandidaten, dan hoeven interne kandidaten hier niet aan deel te nemen. Zij stromen automatisch door naar de eerste "echte" proef in de selectieprocedure.

Heel af en toe is er toch een bepaalde specifieke vereiste voorzien om deel te kunnen nemen aan een bevorderingsprocedure. In de meeste gevallen is dit omdat:

 • Een bepaald attest nodig is om de functie op een goeie manier te kunnen uitoefenen (vb. rijbewijs).
 • Het gaat om een beschermd beroep waarvoor een bepaald diploma wettelijk verplicht is (vb. boekhouder, maatschappelijk assistent)
 • Er bepaalde wettelijk bepaalde vereisten zijn (vb. blanco uittreksel strafregister voor museumassistent en gemeenschapswacht).

Indien er toch bepaalde voorwaarden zijn, worden die duidelijk in de interne vacature vermeld. 

De stappen die je als kandidaat in een bevorderingsprocedure doorloopt worden altijd duidelijk opgelijst in de vacaturetekst én in het selectieprogramma voor de bevorderingsprocedure dat telkens als bijlage bij de vacaturetekst beschikbaar is.

Interne Personeelsmobiliteit

Als medewerker van de Stad kun je ook veranderen naar een functie van dezelfde rang, vb. van een functie op C1-C3 naar een andere functie (met andere functietitel) op C1-C3. Procedures via interne personeelsmobiliteit vind je ook terug op onze Interne Jobmarkt via de filter op de vacaturepagina. Kies hier bij 'Type Procedure' voor 'Procedure Interne Personeelsmobiliteit'. Dit type selectieprocedure wordt gebruikt om openstaande vacatures binnen de organisatie in te vullen.

In een procedure via interne personeelsmobiliteit doorloop je als kandidaat in grote mate dezelfde stappen als een externe kandidaat in een reguliere aanwervingsprocedure. Er zijn echter een aantal verschillen:

 • Er zijn geen specifieke verwachtingen rond relevante ervaring die er voor externe kandidaten vaak wel zijn. De enige voorwaarde om deel te kunnen nemen aan een procedure interne personeelsmobiliteit is dat je op moment van inschrijven minimum 1 jaar anciënniteit bij Stad Brugge hebt. 
 • Als er in een selectieprocedure een preselectie georganiseerd wordt bij een teveel aan kandidaten, dan hoeven interne kandidaten hier niet aan deel te nemen. Zij stromen automatisch door naar de eerste "echte" proef in de selectieprocedure.
 • Indien er in een selectieprocedure een psychotechnische proef wordt georganiseerd, dan zijn kandidaten die via interne personeelsmobiliteit deelnemen hiervoor vrijgesteld.
 • Indien er in een selectieprocedure voor een leidinggevende functie een assessment wordt georganiseerd, dan zijn kandidaten die via interne personeelsmobiliteit deelnemen én al een leidinggevende functie bekleden hier eveneens voor vrijgesteld. Kandidaten die nog geen leidinggevende functie bekleden, moeten het assessment wél afleggen.

Heel af en toe is er toch een bepaalde specifieke vereiste voorzien om deel te kunnen nemen aan een bevorderingsprocedure. In de meeste gevallen is dit omdat:

 • Een bepaald attest nodig is om de functie op een goeie manier te kunnen uitoefenen (vb. rijbewijs).
 • Het gaat om een beschermd beroep waarvoor een bepaald diploma wettelijk verplicht is (vb. boekhouder, maatschappelijk assistent)
 • Er bepaalde wettelijk bepaalde vereisten zijn (vb. blanco uittreksel strafregister voor museumassistent en gemeenschapswacht).

Indien er toch bepaalde voorwaarden zijn, worden die duidelijk in de interne vacature vermeld. 

De stappen die je als kandidaat in een procedure via interne personeelsmobiliteit doorloopt worden altijd duidelijk opgelijst in de vacaturetekst én in het selectieprogramma dat telkens als bijlage bij de vacaturetekst beschikbaar is.

Interne Oproep

Regelmatig organiseert Stad Brugge ook interne oproepen. Dit soort procedure dient heel vaak om tijdelijke functies (vb. voor bepaalde projecten of omwille van een tijdelijke afwezigheid) in te vullen of om bepaalde functies in te vullen in afwachting van een reguliere selectieprocedure. Daarnaast wordt de interne oproep ook af en toe gebruikt om openstaande vacatures in te vullen via mutatie (dit is een verschuiving van een medewerker naar een andere functie met dezelfde functietitel, vb. een administratief medewerker die muteert van dienst P&O naar dienst Financiën).

Interne oproepen vind je ook terug op onze Interne Jobmarkt via de filter op de vacaturepagina. Kies hier bij 'Type Procedure' voor 'Interne Oproep'.

Een interne oproep is sterk vereenvoudigde selectie. In de meeste gevallen is bij een interne oproep enkel een gesprek op de dienst voorzien. Het is dus geen reguliere selectieprocedure met meerdere stappen. Dat is meteen ook de reden waarom via een interne oproep nooit definitief een functie op een hogere niveau of een functie van een hogere rang ingevuld wordt. Hiervoor organiseren we bevorderingsprocedures.

Externe Personeelsmobiliteit

Externe Personeelsmobiliteit is een relatief nieuw fenomeen bij Stad Brugge. Via dit soort selectieprocedure worden ook af en toe vacatures bij OCMW Brugge en Mintus beschikbaar gesteld voor personeelsleden van Stad Brugge. Op dezelfde manier stelt Stad Brugge ook af en toe vacatures beschikbaar voor personeelsleden van OCMW Brugge en Mintus. 

De voorwaarden om te kunnen deelnemen aan dit type procedure worden altijd duidelijk in de vacaturetekst vermeld. 

Je vindt dit type vacatures ook terug op onze Interne Jobmarkt via de filter op de vacaturepagina. Kies hier bij 'Type Procedure' voor 'Procedure Externe Personeelsmobiliteit'.

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent
Stad Brugge gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.